3 ступеня ожиріння, індекс маси тіла

Зміст статті

Ожиріння – це не просто зайва вага, це захворювання, при якому жировий прошарок організму патологічно швидко збільшується. Дане захворювання чинить негативний вплив на весь організм, починаючи з сильного навантаження на суглоби, і закінчуючи збоєм в роботі всіх внутрішніх органів.

Дані статистики говорять про те, що жінки страждають ожирінням в два рази частіше, ніж чоловіки. При цьому вік тут не має ніякого значення, так як з проблемою зайвої ваги можуть стикатися як діти, так і пенсіонери.

Причини ожиріння можуть бути різними, при цьому незалежно від того, чому людина почала набирати зайву вагу, проблеми зі здоров'ям виникають у всіх.

Класифікація та стадії ожиріння

У зв'язку з тим, що жирова тканина відкладається в тілі людини нерівномірно, виділяють наступні типи ожиріння.

  • Центральне (абдомінальне ожиріння) – жир відкладається переважно в зоні черевної порожнини.
  • Периферичний – підшкірний жир відкладається рівномірно по всьому тілу.

Причини ожиріння також можуть бути різними. Всі їх умовно прийнято розділяти на такі групи.

  • Аліментарно-конституціональна – найпоширеніший тип захворювання. У таких випадках набір зайвої ваги відбувається через неправильний спосіб життя, вживання висококалорійної їжі та мінімальної рухливості. Вага в даному випадку збільшується через те, що складні вуглеводи, які надходять до організму в надлишку не перетворюються на енергію, а накопичуються у вигляді жирових відкладень.
  • Гіпоталамічна – вага набирається внаслідок порушення функціонування центральної нервової системи. Пошкодження гіпоталамуса призводить до зниженою виробленню гормону, який відповідає за розщеплення жиру.
  • Ендокринна – даний тип ожиріння зустрічається рідше інших типів. Їм страждають люди з різними ендокринними захворюваннями.

При цьому, незалежно від типу жирових відкладень та причини їх появи, прийнято розрізняти три ступеня ожиріння.

Як дізнатись ступінь ожиріння?

Щоб визначити ступінь ожиріння необхідно правильно розрахувати індекс маси тіла, так як саме цей показник говорить про те, наскільки перевищена допустима норма та допомагає визначити оптимальний варіант лікування.

  • Ожиріння 1 ступеня – показник ІМТ коливається в межах від 30 до 34,9;
  • Ожиріння 2 ступеня – ІМТ показник знаходиться в межах 35 - 39,9;
  • Ожиріння 3 ступеня – показник ІМТ більше 40.

3 ступеня ожиріння фото

Як визначити індекс маси тіла?

ІМТ – це показник, який допомагає миттєво встановити кількість зайвої ваги в організмі. Щоб дізнатись власний показник індекси маса тіла та визначити ступінь ожиріння, зовсім не обов'язково йти до лікаря. Достатньо буде свою вагу розділити на зростання в квадраті. А головне, що точно знаючи ІМТ людини, що страждає від ожиріння, можна швидко та максимально правильно підібрати лікування.

Як визначити індекс маси тіла фото

Основні причини набору зайвої ваги

  1. Умови праці – офісні співробітники, водії та інші люди, професійна діяльність яких передбачає мінімум рухів. У таких випадках витрата енергії мінімальна, що і призводить до накопичення жирових відкладень.
  2. Спадковість – якщо в роду є люди, які страждають на ожиріння, то внаслідок мутації генів, кожне наступне покоління має ризик набрати зайву вагу.
  3. Застосування гормонотерапії в лікувальних цілях.
  4. Малорухливий спосіб життя – люди, які не ходять гуляти на свіжому повітрі не займаються спортом та не ведуть ніякої рухової активності, не встигають перетворювати в енергію отриманий запас вуглеводів, що надходить до організму з їжею.

Але головне, що незалежно від кількості зайвих кілограмів та ступеня ожиріння, при правильно підібраному курсі лікування, кожен зможе отримати фігуру мрії.

Як зайва вага впливає на здоров'я?

Зайва вага фото

Ожиріння – це не тільки непривабливий зовнішній вигляд, купа комплексів та втрата впевненості в собі. Це ще й проблеми зі здоров'ям. Наявність зайвої ваги негативно впливає на роботу всіх систем та органів.

Вже при ожирінні першого ступеня на опорно-руховий апарат лягає додаткове навантаження, внаслідок чого виникають болі в суглобах. Більш того, якщо людина нічого не робитиме щоб скинути зайву вагу, постійне навантаження може призвести до артроідних змін, тобто до руйнування суглобів.

При ожирінні значно ускладнена робота серцево-судинної системи. Порушене кровопостачання, з'являється задишка, знижується імунітет, що призводить до частих респіраторних захворювань.

Ожиріння другого ступеня негативно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Це призводить до таких захворювань, як панкреатит, холецистит, виразка.

Важливо своєчасно подбати про стан свого здоров'я, позбавитись від зайвої ваги та допомогти своєму організму повністю відновитись.

Лазерне кодування від ожиріння – ефективна методика боротьби із зайвою вагою

Сьогодні існує безліч варіантів лікування від ожиріння. Їх поділяють на консервативні, хірургічні та медикаментозні. Всі вони мають певні переваги та ряд обмежень.

Якщо ж вас цікавить метод, який допоможе гарантовано та безпечно позбутись зайвих кілограмів, то вам варто звернути увагу на метод лазерного кодування від ожиріння у Кривому Розі.

Під час проведення сеансу, доктор впливає на спеціальні точки лазерним променем. В результаті цього активуються механізми спалювання жиру в організмі. Вже після першого сеансу ви почнете споживати рівно стільки, скільки потрібно організму та зможете легко відмовитись від улюбленого тортика.

Звертайтесь, фахівці медичного центру «Луч» детально розкажуть вам про всі нюанси процедури, призначать сеанс на зручний час, допоможуть в найкоротші терміни позбутись від ненависних зайвих кілограмів та стати щасливим володарем красивого, здорового тіла.

Рейтинг: 5/5 - 1 голосов

Часті питання на тему:
"3 ступеня ожиріння, індекс маси тіла"

Виділяють три ступені ожиріння. Вони визначаються за індексом маси тіла, і чим вище цей індекс, тим більше зайвої ваги у людини.

Також виділяють два типи ожиріння – центральне та периферичне. При першому типі жир відкладається переважно в черевній порожнині, а при другому – підшкірний жир відкладається рівномірно по всьому тілу.

Щоб визначити ступінь ожиріння необхідно правильно розрахувати індекс маси тіла. Даний показник говорить про те, наскільки перевищена допустима норма та допомагає визначити оптимальний варіант лікування.

  • Ожиріння 1 ступеню – показник ІМТ від 30 до 34,9;
  • Ожиріння 2 ступеню – показник ІМТ від 35 до 39,9;
  • Ожиріння 3 ступеню – показник ІМТ більше 40.

Ожиріння – це не тільки непривабливий зовнішній вигляд, але і проблеми зі здоров'ям. Наявність зайвої ваги негативно впливає на роботу всіх систем та органів.

Вже при ожирінні першого ступеню на опорно-руховий апарат лягає додаткове навантаження, внаслідок чого виникають болі в суглобах. Також ускладнено роботу серцево-судинної системи. Порушене кровопостачання, з'являється задишка, знижується імунітет, що призводить до частих респіраторних захворювань.

Ожиріння другого ступеню призводить до таких захворювань, як панкреатит, холецистит, виразка.

При третьому ступені ожиріння можуть виникнути незворотні процеси в організмі.

Щоб ефективно лікувати ожиріння 1,2 3 ступеня необхідна консультація фахівця, під час якої буде встановлена причина набору зайвої ваги. У будь-якому випадку необхідно почати вести здорові спосіб життя, почати правильно харчуватися та підключити заняття спортом. А вже в залежності від причини набору зайвої ваги, може бути призначено консервативне, хірургічне або медикаментозне лікування ожиріння.

Назавжди позбутися від зайвої ваги допоможе метод лазерної терапії. В результаті впливу лазера на акупунктурні точки активуються механізми спалювання жиру в організмі. Вже після першого сеансу ви почнете споживати рівно стільки їжі, скільки потрібно організму та зможете легко відмовитися від улюбленого тортика.

Контакти
м. Кривий Ріг, вул. Едуарда Фукса, 52
м. Івано-Франківськ вулиця Пасічна, 3
м. Київ, вул. Німанська, 6 (метро Дружби народів)
м. Харків, ст.м. Архітектора Бекетова, Пушкінська, 43
Час роботи
Пн-Пт: 09:00-18:00
Сб: 09:00-15:00
Нд: вихідний
Закрыть 

Обратный звонок: