Методи лікування нікотинової залежності - які найефективніші?

Зміст статті

Про шкоду куріння прекрасно всім відомо, однак незважаючи на це, кількість людей, що палять не стає меншою. Курців навіть не лякають жахливі картинки, надруковані на пачках сигарет. При цьому, небезпечні отрути, які знаходяться в сигареті, завдають шкоди здоров'ю та руйнівно діють на весь організм.

Основний удар беруть на себе бронхи та легені. Через постійні спазми, викликаних нікотином, бронхи звужуються, що зашкоджує виведенню токсинів з дихальних шляхів та викликає задишку. Більш того, внаслідок осідання шкідливих речовин на стінках легенів, вони розносяться по всьому організму та можуть викликати ряд небезпечних для життя захворювань. Саме з цієї причини важливо знайти для себе найдієвіший спосіб кинути палити та почати діяти.

Найефективніші способи кинути палити

Сьогодні представлено безліч способів відмовитись від куріння. Кожен з них має свої особливості, переваги та недоліки. Щоб підібрати для себе дійсно ефективний спосіб кинути курити, який допоможе швидко та безболісно відмовитись від сигарет назавжди, необхідно вивчити всі ці способи та їх можливості.

Нікотиновий пластир

Нікотиновий пластир фото

Нікотиновий пластир – один з найпоширеніших способів кинути палити. Його можна купити практично в кожній аптеці, він простий у використанні та має доступну ціну. Після того, як пластир буде наклеєний на тіло, він буде виділяти в організм мінімальну дозу нікотину. Цієї дози буде досить, щоб зняти неприємні симптоми, що виникають при відмові від сигарет.

Важливо звернути увагу, що при такому методі лікування, миттєвого результату не буде. Ви будете як і раніше відчувати тягу до нікотину, тому даний спосіб більше підійде тим, хто впевнений у своїх силах.

Жуйка від куріння

Жуйка від куріння фото

Даний препарат від куріння також продається в аптеці. Його використовують велика кількість людей, так як жуйка демонструє ефективні результати. При цьому, жувати даний засіб потрібно за визначеним графіком та залишати в роті на 20-30 хвилин. На відміну від пластиру, цей спосіб досить швидко прибирає тягу до нікотину. Правда, ефект досягається тільки при строгому дотриманні графіка прийому.

Таблетки від куріння

Таблетки від куріння фото

Таблетки – ефективні ліки від куріння. На відміну від інших засобів боротьби з нікотиновою залежністю, таблетки не містять нікотин. Лікарські препарати даної групи допомагають усунути симптоми нікотинової ломки та тяги до куріння. Важливо звернути увагу, що таблетки від нікотину краще вживати тільки за призначенням лікаря, так як в деяких випадках вони можуть викликати агресію, приводити до депресії та інших поведінкових змін.

Інгалятор від куріння

Інгалятор від куріння фото

На відміну від багатьох інших засобів, інгалятор допомагає відчувати ті ж відчуття, що і при палінні цигарок. Після впорскування інгалятора, рідкий нікотин швидко всмоктується та задовольняє всі потреби організму. Поступово тяга до нікотину буде знижуватись та дозу інгаляцій можна буде знижувати.

Даний спосіб стане оптимальним рішенням для тих, хто не може відмовитись від самого процесу куріння. Важливо відзначити, що застосування інгалятору має ряд протипоказань, тому його можна використовувати тільки після консультації з лікарем-наркологом.

Спреї від куріння

Спреї від куріння фото

Нікотинові спреї бувають двох типів – назальні та для ротової порожнини. Препарати цієї групи містять мінімальну дозу нікотину, яка швидко засвоюється та допомагає людині позбутись залежності. При цьому варто звернути увагу, що для досягнення результату спреї потрібно вживати регулярно. Більш того, спрей не підходить людям, у яких є труднощі з диханням через ніс.

Льодяники від куріння

Льодяники від куріння фото

Смачні цукерки містять невелику дозу нікотину. Коли людина хоче курити вона просто бере льодяник та розсмоктує його. Спосіб цілком ефективний, правда очікуваний результат отримають ті, хто дійсно вирішив кинути курити.

Голковколювання

Голковколювання від куріння фото

Лікування куріння голковколюванням допомагає людині позбутись залежності шляхом впливу на спеціальні точки. Тривалість лікування залежить від стажу куріння та індивідуальних особливостей пацієнта. Важливо відзначити, що сама процедура трохи болюча, тому підходить далеко не всім.

Гіпнотерапія

Гіпнотерапія від куріння фото

До даного способу звертаються ті, хто випробував всі способи кинути палити самому. Сеанси гіпнозу дозволяють не просто полегшити тягу до нікотину, а й дають можливість визначити своєрідні тригери та речі-провокатори, які змушують людину вжити чергову дозу нікотину. Даний спосіб боротьби з тютюнопалінням підходить далеко не всім, так як не всі люди піддаються впливу гіпнозу.

Всі перераховані вище методи безумовно хороші, проте вони не можуть гарантувати досягнення 100% результату. Якщо ви маєте бажання дійсно назавжди кинути курити та більше ніколи не згадувати про нікотинову залежність, то оптимальним рішенням стане сеанс лазерної терапії.

Ефективність та переваги лазерного кодування від куріння

Медичний центр «Луч» – це команда висококваліфікованих фахівців та суперсучасне обладнання. Тут проводяться сеанси лазерного кодування від куріння, які допомагають досягти 100%, незалежно від стажу курця та особливостей його організму.

До основних переваг даного методу варто віднести:

  • високу ефективність – щоб повністю відмовитись від куріння буде потрібно від одного до трьох сеансів;
  • безпеку та безболісність – сеанс проходить без втручання до психіки людини, а завдяки використанню високих частот, пацієнт нічого не відчуває під час сеансу;
  • прискорення обміну речовин – завдяки цьому, ви не наберете зайву вагу після відмови від куріння;
  • приємні бонуси – сеанси лазеротерапії не тільки позбавляють від нікотинової залежності, але і допоможуть позбутись від депресивного стану та ломки, а також подарують енергійність та життєрадісність.

Звертайтесь до медичного центру «Луч», і ви назавжди зможете позбавитись від нікотинової залежності.

Рейтинг: 5/5 - 1 голосов

Часті питання на тему:
"Методи лікування нікотинової залежності"

На даний час існує безліч способів лікування нікотинової залежності. До них належить:

  • нікотиновий пластир,
  • жуйка від куріння,
  • таблетки,
  • інгалятор,
  • спреї,
  • льодяники.

Також для лікування нікотинової залежності застосовують голковколювання, гіпнотерапію та лазерну терапію.

 

Жуйка та пластир підійде для тих, хто твердо вирішив кинути палити і може впоратися з тягою до нікотину, яка з'являтиметься час від часу. Пояснюється це тим, що в організм разом із цими засобами надходить мінімальна доза препарату і людина не завжди здатна впоратися з бажанням знову взяти цигарку до рук.

Найефективнішим способом боротьби з нікотиновою залежністю є лазерна терапія від паління. Вже після першого сеансу людина легко відмовиться від цієї згубної звички. Кількість сеансів залежить від стажу куріння та ступеню нікотинової залежності, однак після повного курсу ви зможете відмовитись від сигарет назавжди.

Медичний центр «Луч» спеціалізується на лікуванні нікотинової залежності. Фахівці центру проводять сеанси лазерної терапії, під час яких промінь впливає на спеціальні точки і людина перестає відчувати потяг до нікотину.

Більш того, повний курс дозволяє активувати обмінні процеси в організмі, завдяки чому ви почуватиметеся бадьорим та повним сил.

Контакти
м. Кривий Ріг, вул. Едуарда Фукса, 52
м. Івано-Франківськ вулиця Пасічна, 3
м. Київ, вул. Німанська, 6 (метро Дружби народів)
м. Харків, ст.м. Архітектора Бекетова, Пушкінська, 43
Час роботи
Пн-Пт: 09:00-18:00
Сб: 09:00-15:00
Нд: вихідний
Закрыть 

Обратный звонок: