Лікування алкоголізму народними засобами

Зміст статті

Непомірне споживання спиртних напоїв називають алкоголізм. А систематичне вживання алкоголю призводить до руйнування нирок, серця, печінки та порушення обміну речовин в організмі. Більш того, у людини, що страждає на хронічний алкоголізм спостерігається зміна особистості та психічні розлади. Саме тому так важливо вчасно помітити перші симптоми та почати лікування від алкоголізму.

Лікування алкоголізму народними засобами фото

Основні симптоми

Алкогольна залежність розвивається повільно та непомітно як для хворого, так і для оточуючих. Спочатку пристрасть до спиртних напоїв розцінюється як шкідлива звичка, але поступово людина збільшує дози алкоголю і вже не може прожити дня без міцних напоїв.

Одним з головних ознак хронічного алкоголізму є похмільний синдром. Для того щоб зняти головний біль, прибрати нудоту та усунути загальний розбитий стан, хворий починає приймати алкоголь з самого ранку. Однак якщо вчасно почати лікування, то людина все ще може повернутися до повноцінного життя.

Сьогодні представлено безліч варіантів та методів лікування, при цьому більшість людей намагаються позбутися залежності саме за допомогою народних методів лікування від алкоголізму. У деяких випадках таке лікування дійсно допомагає. Правда, потрібно мати бажання кинути пити та правильно підібрати відвар.

Народні засоби від алкоголізму: користь чи шкода

На даний час існує величезна кількість народних засобів від алкогольної залежності. До їх складу входять різні трави, коріння рослин, коренеплоди та інші засоби. З них пропонується різними способами готувати настоянки та відвари, які допоможуть позбутися від тяги до спиртних напоїв.

Варто зазначити, що більшість людей, які страждають від алкогольної залежності, а також їх близькі, насамперед вдаються саме до народних засобів. Це пов'язано з тим, що всі інгредієнти представлені у вільному доступі, а головне, що людям простіше відкрити статтю в інтернеті, ніж звернутися за допомогою до фахівців. При цьому важливо звернути увагу, що багато трав, коренів рослин та інших інгредієнтів, що входять до складу відварів, можуть викликати важкі алергічні реакції. Іншими словами, вони не тільки не допоможуть, а й завдадуть шкоди організму.

Народні засоби від алкоголізму фото

Ви повинні розуміти, що за лікування алкоголізму народними засобами відповідальність нести будете тільки ви. При цьому, навіть якщо ви вирішите боротись із залежністю народними відварами та настоянками, то важливо пам'ятати, що їх категорично не можна використовувати людям з діабетом, бронхіальною астмою, захворюваннями щитовидної залози, туберкульозом, гіпертонічній хворобі та проблемами шлунково-кишкового тракту.

Крім відварів та настоянок, люди часто біжать за допомогою до шаманів або знахарів. Незважаючи на те, що на дворі XXI століття, багато хто вірить в те, що їх заговори, амулети та настойки дійсно допоможуть позбутися від залежності. Але мало хто замислюється про наслідки такого лікування та про те, що дорогоцінний час може бути втрачено і в організмі почнуться незворотні наслідки.

Як кинути пити: народні засоби та їх особливості

Лікування алкоголізму народними засобами доступно всім. У порівнянні з медичними препаратами, більшість з яких необхідно купляти за рецептом, трав'янисті збори можна вільно придбати всюди.

Якщо ви бажаєте використовувати народний засіб від алкоголізму без відома хворого, то практично будь-який з існуючих відварів ви зможете давати непомітно. У вас буде можливість додавати відвари до чаю, кави, супу або іншої їжі. Однак перед тим, як почати додавати відвари хворому, подумайте про те, що це не тільки порушує його права, але і може завдати шкоди здоров'ю, так як морально людина просто не готова відмовитись від спиртного.

Народні засоби найчастіше використовують на свій страх та ризик, без отримання консультації у лікаря. Безумовно, якщо зі здоров'ям повний порядок та це тільки перший випадок запою, ефективне лікування народними засобами цілком може допомогти. У всіх інших випадках краще використовувати традиційні методи.

До основних недоліків лікування алкоголізму народними засобами відносяться наступні факти:

  • лікування без обстеження та спостереження у фахівця;
  • ризик ускладнень та прояви алергічних реакцій;
  • неефективне при запущених стадіях алкоголізму;
  • 100% ймовірність рецидиву.

З усіх цих причин краще не замислюватись про те, як вилікувати алкоголізм народними засобами, а відразу звернутись за допомогою до професіоналів.

Медичний центр «Луч» – ефективне лазерне кодування в Кривому Розі

Лазерне кодування в центрі ЛУЧ фотоСьогодні існує величезна кількість медичних способів лікування алкогольної залежності. Таблетки, голковколювання, гіпнотерапія, лікування у нарколога, – всі ці методи дозволяють позбутися алкогольної залежності на короткий термін, і тільки лазерне кодування в центрі ЛУЧ допоможе назавжди забути про тязі до спиртних напоїв.

Сеанси лазерної терапії проходять без болю, без втручання до психіки людини та гарантують 100% результат. А головне, що вже після першого сеансу у людини назавжди зникає тяга до спиртних напоїв.

Рейтинг: 5/5 - 1 голосов

Часті питання на тему:
"Лікування алкоголізму народними засобами"

Сьогодні існує багато народних засобів від алкогольної залежності. Вони засновані на різних травах, корінцях рослин, коренеплодів та інших засобів. З них готуються настоянки та відвари, які мають допомогти позбавитися тяги спиртним напоям. При цьому важливо, що відповідальність за лікування алкоголізму народними засобами будете нести тільки ви.

Лікування алкоголізму народними відварами та настойками, категорично заборонено для людей з:

  • діабетом,
  • бронхіальною астмою,
  • захворюваннями щитовидної залози,
  • туберкульозом,
  • гіпертонічною хворобою,
  • проблемами ШКТ.

До основних недоліків такого лікування варто віднести відсутність обстеження та спостереження у спеціаліста, ризик виникнення ускладнень та алергічних реакцій.

Таке лікування не є ефективним при запущених стадіях алкоголізму, а також дає 100% ймовірність рецидиву.

Щоб дійсно назавжди позбавитися алкогольної залежності і не завдати шкоди організму, краще уникати народних засобів лікування, а звертатись одразу до професіоналів. У медичному центрі «Луч» вам допоможуть назавжди позбавитись згубної звички, незалежно від ступеню тяжкості.

Контакти
м. Кривий Ріг, вул. Едуарда Фукса, 52
м. Івано-Франківськ вулиця Пасічна, 3
м. Київ, вул. Німанська, 6 (метро Дружби народів)
м. Харків, ст.м. Архітектора Бекетова, Пушкінська, 43
Час роботи
Пн-Пт: 09:00-18:00
Сб: 09:00-15:00
Нд: вихідний
Закрыть 

Обратный звонок: