Як кинути курити самому? Поради, методи, рекомендації

Зміст статті

Більшість людей, що палять прекрасно розуміють, якої шкоди вони наносять своєму організму кожною викуреною сигаретою. Однак можливість зробити невелику паузу на перекур, обговорити останні плітки з колегами, просто поговорити з друзями або бажання зняти нервову напругу, підштовхують людину знову взяти в руки сигарету та закурити.

Щоб позбутись від цієї згубної звички, необхідно навчитись переживати стресові ситуації та звичні щоденні ритуали без сигарет. Наприклад, якщо ви звикли вранці пити каву з цигаркою, то почніть снідати та пообіцяйте собі, що закурите тільки хвилин через двадцять після випитої кави. Точно також потрібно пробувати змінювати й інші ритуали, пов'язані з курінням.

Як самостійно кинути палити фото

Як кинути курити самому: заміна задоволення від сигарет іншими бонусами

Розмірковуючи на тему, як кинути курити самому, багато хто думає, що не здатен відмовитись від цієї звички, так як релаксує під час процесу. Однак, як тільки ви відмовтесь від цієї звички, ви й самі переконаєтесь, що все це фікція.

Бажаєте знати, як безболісно кинути палити? Тоді порадьтеся з тими, хто вже зміг побороти цю згубну звичку. Більшість з цих людей підтвердять вам той факт, що кинути курити самостійно їм вдалось завдяки новому хобі або захопленню.

Рушайте в подорож, займіться спортом, почніть малювати картини за номерами, складати моделі літаків або вишивати бісером. Іншими словами, займіться тим, що буде для вас по-справжньому цікаво та що буде приносити справжнє задоволення.

Як кинути курити: чим замінити

Після відмови від куріння обов'язково будуть виникати ситуації, в яких рука сама тягнеться за сигаретою. Бажання закурити виникатиме спонтанно, тому щоб не опинитись на балконі з цигаркою в руці, важливо вловити це бажання та замінити сигарету чимось іншим. Це може бути:

  • яблуко;
  • льодяник;
  • фізичні вправи – присідання або планка;
  • чистка зубів;
  • ковток свіжого повітря.

При цьому дуже важливо, щоб замінник сигарет завжди знаходився під руками.

Як кинути курити самостійно: заявіть про це публічно

Як кинути курити самостійно: заявите про це публічно фото

На сторінці своєї соціальної мережі скажіть про те, що кидаєте курити. Далі попросіть підтримки у своїх друзів та фоловерів, можливо хтось разом з вами вирішить кинути палити. Далі почніть ділитись на сторінці своїми досягненнями, щотижня пишіть пост про те, скільки часу ви вже не курите та які відчуття відчуваєте.

Можете бути впевнені, що в соціальних мережах ви знайдете багато однодумців, спілкуючись з якими вам буде простіше подолати цю згубну звичку та назавжди позбутись від нікотинової залежності.

Як перемогти куріння: почніть пити молоко

Як перемогти куріння: почніть пити молоко фото

Дослідження, проведені американськими вченими, показали, що молоко псує післясмак тютюну. Саме тому, вирішивши кинути палити, почніть кожен день пити молоко. Це принесе користь вашому організму та допоможе якомога швидше відмовитись від сигарет.

Крім того, на період відмови від куріння, вам варто викреслити з раціону каву, алкоголь та м'ясо, так як ці продукти роблять присмак сигарет приємним. Щоб легше перенести цей складний для організму період, додайте до свого раціону більше овочів та свіжих фруктів.

Як полегшити відмову від куріння: нікотин замісна терапія

На сучасному ринку представлена ​​величезна кількість замінників тютюну, які допоможуть людині позбутися шкідливої ​​звички. Ці засоби та препарати призначені для тих, хто бажає кинути палити та намагається впоратись з залежністю всіма способами. До числа таких засобів відносяться:

  • нікотинові пластирі;
  • спеціальні жувальні гумки;
  • льодяники; таблетки;
  • інгалятори;
  • спреї.

Будь-який з цих препаратів допоможе легше пережити період відмови від куріння.

Як позбутись від куріння: прочитати книгу Аллена Карра

Легкий спосіб кинути палити за методом Аллена Карра фото

Книга «Легкий спосіб кинути палити» допомогла позбавитися від згубної звички мільйонам людей по всьому світу. На сторінках книги не розписані жахливі наслідки від куріння сигарет, автор просто ділиться своїми думками та розповідає про те, як сам прийшов до думки про те, що пора кидати палити.

Книга досить цікава, правда кожен її сприймає по-різному, тому одні можуть прочитати її за вечір, а інші - читають книгу кілька днів. При цьому результат завжди однаковий, після прочитання книги людина відмовляється від сигарет.

Зміни в організмі після відмови від куріння

Зміни в організмі після відмови від куріння фото

Уже в перші дні після відмови від сигарет, ви будете почувати себе набагато краще. Зникне задишка та ранковий кашель, нормалізується серцебиття, пройдуть головні болі, організм потихеньку почне відновлюватися після постійного отруєння нікотиновими смолами. Щоб знову не повернутись до цієї залежності, важливо уникати спокуси взяти в руки сигарету вдома або на роботі. Не соромтесь сказати друзям та колегам про те, що кидаєте курити, щоб вони не запрошували вас з собою на перекури.

Не бійтеся просити допомоги у фахівців

Не бійтеся просити допомоги у фахівців фото

Якщо ви не можете впоратись самостійно, то не соромтесь звернутись за допомогою до професіоналів. Наприклад, фахівці медичного центру «Луч» допоможуть вам назавжди позбутись від нікотинової залежності, незалежно від особливостей організму та стажу курця.

Доктора центру проводять лазерне кодування від нікотинової залежності. Процедура займає не більше сорока хвилин, кількість сеансів залежить від кожного конкретного випадку, при цьому вже після першого сеансу ви гарантовано відмовитесь від сигарет. Більш того, метод лазерного кодування дозволить вам кинути палити без ломки, нервового зриву та підвищеного апетиту.

Звертайтесь до медичного центру «Луч», і ви назавжди позбавитесь від нікотинової залежності.

Рейтинг: 0/5 - 0 голосов
Контакти
м. Кривий Ріг, вул. Едуарда Фукса, 52
м. Івано-Франківськ вулиця Пасічна, 3
м. Київ, вул. Німанська, 6 (метро Дружби народів)
м. Харків, ст.м. Архітектора Бекетова, Пушкінська, 43
Час роботи
Пн-Пт: 09:00-18:00
Сб: 09:00-15:00
Нд: вихідний
Закрыть 

Обратный звонок: